top of page
  • Writer's pictureAnniina

Jatkuvaa uuden oppimista - sitä on taide, sitä on luovuus

Uudistin nettisivujani ja samalla ajattelin, että nyt vihdoin alan kirjoittamaan blogia kun se kerta on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Aika tuntuu nyt oikealta ja olen jotenkin valmis jakamaan enemmän. Blogissani tulen kirjoittamaan taiteesta, intuitiosta, prosesseista, energioista, väreistä, tunteista..kaikesta siitä mitä tämä luova elämäni pitää sisällään.


Kerron varmasti myös tästä taiteilija matkastani, mikä siihen johdatti ja mitä kaikkea se on pitänyt tähän mennessä sisällään. Henkistä muutosta on tapahtunut paljon ja se onkin tärkeää kun hyppää ihan uuteen ja käytännössä oppii kaiken tekemällä. Uskon, että voit saada täältä esimerkiksi rohkeutta ja luottamusta alkaa toteuttamaan omaa kutsumustasi. Tiedän, että moni ihminen kokee olevansa itselleen väärässä työssä, mutta voi olla pelottavaa astua tuntemattomaan ja etenkin jos visio ei ole vielä selvillä.


Paljon aiheita - mistä aloittaisin?


tyhjä taulu johon maalata
Mistä aloittaisin kirjoittamisen on kuin tyhjä taulu.

Mietin, että mistä aloittaisin kirjoittamisen kun on niin valtavasti aiheita. Kuitenkin tänään opettelin jotain uutta maalaamiseen liittyen ja tästä aiheesta onkin hyvä aloittaa kirjoittaminen, eli jatkuvasta uuden oppimisesta.


Uuden äärellä - kehittymistä luvassa

Seurasin jälleen kerran intuitiotani, kun tässä jokunen päivä sitten vastaani tuli somessa mainos taide webinaarista liittyen potrettien maalaamiseen ja sellaisella energialla, joka sieluani puhuttelee. Johdantona mainittakoon, että siitä hetkestä kun taiteilija polkuni alkoi, olen maalannut erilaisia hahmoja, erityisesti naishahmoja. Niitä olen maalannut intuitiivisesti eli täysin ilman mitään mallia, kuten on kuulunutkin. Nämä naishahmot ovat sellaisia energiahoitajia ja herättelijöitä, jotka tuovat viestiään esille, herättäen erilaisten tunteiden äärelle. Tuo mainitsemani webinaari kutsui, koska nautin suunnattomasti erityisesti kasvojen maalaamisesta ja tuli heti sellainen ajatus, että nyt on kehittymistä tulossa ja sen aika.


Ahaa-elämyksistä intohimon paloon

Siispä osallistuin webinaariin ja sydämeeni tuli niin paljon ahaa-elämyksiä ja tunsin kuinka sielussani alkoi sellainen intohimon palo kuplia jotenkin uudella tavalla. Maalikauppaan piti lähteä, koska halusin hankkia muutamia taidejuttuja, mitä omasta varastostani puuttui.


potretin maalaamisprosessin alkuvaihe
Potretti omasta kuvasta, maalausprosessin alkuvaihe

Minäkö maalaisin mallista?

Lähdin maalaamaan omaa kuvaani. Eli ensimmäistä kertaa maalauksen lähtökohtana oli valokuva. Hauskaa on se, että olen jossain kohtaa sanonut, että minä en mallista maalaa. Mutta, tämä prosessi onkin sellainen, että kuvasta löydän mittasuhteet, kasvonpiirteet, valot ja varjot ja muutoin menee intuitiolla. Ja nyt tiedostan myös, että olen rajoittanut itseäni. Minun ei tarvitse maalata mistään valokuvasta "toisintoa" vaan voin luoda jotain aivan omintakeisella äänellä.


Opin uutta ja kehityn. Taiteeni kehittyy ja elää jatkuvasti. Rajatonta luovuutta.


Otin kuvan maalausprosessin alkuvaiheessa. Huomasin, että siinä kuitenkin jo selkeästi näkyy omat piirteeni. Maalaushan ei ole vielä valmis ja aion jatkaa sitä kun seuraavan kerran menen taidehuoneelleni. Alapuolella kuitenkin kuva, johon pisteeseen potretti tänään jäi. Siinä on jo selvästi enemmän syvyyttä ja sävyjä.


potretin maalausprosessi
Potretti omasta kuvasta kesken maalausprosessia

Saa nähdä miten tuo vielä muuttuu kun jatkan. Olen kuitenkin jo tässä vaiheessa onnellinen, että päästin jostain vanhasta ajatuksesta irti ja kuuntelin kutsua kehittymiselle. Kirjoitan sitten uuden postauksen kun taulu on valmis.


Olen tottunut uuden opetteluun

Uusien asioiden opettelu ja oppiminen on itselleni jatkuvaa ja siitä on tullut hyvinkin luonteva osa jokapäiväistä elämää. Luovaan tekemiseen lähdettyäni, olen oppinut niin paljon, että niistä kirjoittelen myöhemmin lisää.


Sen haluan kuitenkin sanoa, että kaiken voi oppia jos on intoa ja oppiminen liittyy siihen omaan kutsumukseen. Silloin sitä oppia suorastaan janoaa. Kaikesta opitusta muodostuu uusia kokonaisuuksia. Itselleni paras tapa on hakea tietoa ja katsoa videoita juuri siihen asiaan mitä kussakin hetkessä tarvitsen. Ne on kuin pieniä palasia sieltä täältä, jotka kuitenkin yhdessä muodostavat selkeän kokonaisuuden ja jatkumon. Sopii myös intuitiiviselle tavalleni toimia.


Tässä oli ajatukseni juuri nyt. Valoa päivääsi :)

Comments


bottom of page